written by
Tom Dejonghe

Vaarwel oude vrienden! Ondersteuning Office en Internet Explorer stopt.

Zekerheid Blog 1 min read , September 14, 2020
Ondersteuning voor Office 2010 stopt.
Het moment voor een omschakeling is aangebroken.

Office 2010

Voor iedereen die nog Office 2010 gebruikt, is het tijd om afscheid te nemen. Waarom? Microsoft stopt met de ondersteuning ervan, op 13 oktober 2020. Daarna zal jouw infrastructuur nog werken, maar niet meer beschermd en geüpdatet worden. Ook zullen nieuwere programma's of bestanden niet langer compatibel zijn met Office 2010.

Thuis kan je Office 2010 na 13 oktober nog even gebruiken, weliswaar op eigen risico. Als onderneming schakel je echter het best meteen over op een nieuwere versie. Zo houd je je bedrijfsdata veilig en blijft alles zoals gewenst werken.

Wat doe je het best?

Met een oude versie van Office verbinding maken met de cloudfuncties van Office 365 is geen goed idee. Zo gebruik je immers slechts een beperkt deel van je Office 365-abonnement.

Het best zou je meteen naar Microsoft 365 overstappen - de nieuwe naam voor Office 365. Zo profiteer je van alle IT-voordelen van die oplossing, zoals optimale beveiliging en toegang tot de laatste functies in de nieuwste versies van je vertrouwde kantoor-apps. Benut de Microsoftservice ten volle. Raadpleeg alvast de systeemvereisten.

Ben je benieuwd naar de vele mogelijkheden van Microsoft 365? En wil je de oplossing implementeren, maar dan afgestemd op jouw bedrijf?

Schakel onze hulp in.

Internet Explorer

Ondersteuning Internet explorer stopt.
Ondersteuning IE 11 wordt stopgezet.

Ook Internet Explorer verdwijnt van het toneel. Maar zoals steeds is de opvolging reeds verzekerd. We heten de nieuwe versie van Microsoft Edge dan ook hartelijk welkom. Op 17 augustus 2020 kondigde Microsoft aan dat de apps en services van Microsoft 365 niet langer Internet Explorer 11 zullen ondersteunen. De web-app van Microsoft Teams stopt de ondersteuning al vanaf 30 november 2020. Op 17 augustus 2021 houden ook de andere Microsoft 365-apps en -services ermee op.

Zo, nu ben je opnieuw helemaal mee. Zit je nog met vragen of zoek je een partner om samen met jou je visie uit te werken? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Microsoft